Slapsefjell er en hyllest til den norske vinteren – silkeføre, kakao med snerk, våte vadmelsbukser og trange beksømstøvler. Slapsefjell er en avsidesliggende fjellandsby med et yrende folkeliv og rikelig med skigåing og hyttekos. Vi følger denne bygda fra morgen til kveld, og møter en rekke underlige skruer – bl.a. skifriskuser, banditter, et kjærestepar, en trekkspillvirtuos og en trugemaker.

Dette er en fargesprakende bildebok, som med lun humor, nostalgi og stor kjærlighet, skildrer den norske hytte- og skikulturen. De storslåtte illustrasjonene er fulle av morsomme detaljer, og innbyr til lange og velgjørende leseopplevelser. Målgruppen er barn i alderen 4–12 år, men boken har også potensiale som en «allalder-bok» og bør appellere til alle som har hatt ski på beina, enten de likte det eller ikke.

Slapsefjell ble valgt ut til å delta i Kulturrådet og Bokhandlerforeningens BLA!-kampanje, som promoterer fem utvalgte norske bildebøker.

Bjørn Rune Lie sine illustrasjoner kjennetegnes av stor faglig dyktighet, rikt detaljnivå og mye humor. Han har vunnet en rekke priser for sitt arbeid og har tidligere gitt ut en bildebok, Welhavens vase, som han både forfattet og illustrerte.

ISBN 9788292863046
Pris: Utsolgt / Out of stock
Format: 21 x 29 cm
Innbundet, 56 sider.

Rights sold: English, French, Korean, Swedish, Czech, German, Slovak.

ANMELDELSER:

«Illustrasjonene har en tidløs kvalitet. Dette er herlig absurd, samtidig som det norske vinterfjellet er tatt helt på kornet. Et eget univers som appellerer både til barn og voksne. Veldig fine illustrasjoner som bærer historien på egenhånd.
Jurybegrunnelsen i Visuelt 2009.

«Herlig skibok. I denne helt spesielle barneboka forteller Bjørn Lie om små og store begivenheter i Slapsefjell en vinterdag. […] Dette er en sjelden godbit for barn med litt avansert form for humor. […] en billedbok som bare MÅ kjøpes.
Cathrine Krøger, Dagbladet.

«Enestående bildebok om norsk vinterkultur. […] med sin fantasirikdom tror jeg boken kan stimulere til både lese- og tegnelyst.»
Kristine Isaksen, Bergens Tidende.

«I boken presenteres selve essensen av norsk skivinter og hytteliv […] Slapsefjell er blitt en enestående billedbok […] De flotte helsides illustrasjonene er gjennomført ned til den minste trugen. Slapsefjell burde være obligatorisk på fjellhytta.»
Gunhild Eia Ryvarden, Numer.

«Boka er ment som en humoristisk hyllest til den norske vinteren, og den lykkes absolutt i sine ambisjoner. Den har flere lag med humor og referanser, og appellerer på denne måten både til eldre og yngre lesere.»
Elisabet Høye, Foreldre & Barn.

Terningkast fem«Tekst og bilder kommuniserer godt, men det er som illustratør at Lie virkelig imponerer.»
Camilla Sørbye, Drammens Tidende.

BLOGGER:

«Dette er bra, veldig bra, …. At det er en salig blanding av det meste, gjør dette til en perle av en bok.»
Ine Marit Torsvik Bertelsen, barne–og-ungdomslitteratur.blogspot.com

«Boka burde appellere til både de som elsker vinter og vintersport og faktisk også til de litt mer lunkne. Boka er skrevet med humor og et skjevt blikk. […] Dette er også gaven til han eller henne som har alt!»
Eli Frisvold, elislesebabbel.blogspot.com

ISBN Number:


Shipping:

Successfully Added Item To Shopping Cart!

To Checkout »