PUSHWAGNER – Petter Mejlænder

Den populære og kontroversielle kunstneren Hariton Pushwagner levde i flere år som uteligger og narkoman. Nå opplever han et stort kunstnerisk gjennombrudd både her hjemme og internasjonalt.

Pushwagner gir et personlig og analyserende innblikk i kunstnerens billedverden og biografi. Boken forteller også om hans tenkemåte, hans samfunnskritikk og hans paradoksale personlighet. Dette er også historien om hvordan samarbeidet med forfatteren Axel Jensen påvirket hans kunstneriske utvikling og tro på seg selv.

I sentrum av denne boken står hovedverkene En dag i familien Manns liv og Apokalypse, samt billedromanen Soft City som ble utgitt i 2008, mer enn tretti år etter at den ble fullført i London. Dette er første gang Pushwagners historie og et rikt utvalg av hans bilder gjøres tilgjengelig i bokform, nå i revidert utgave.

Petter Mejlænder er forfatter og kulturjournalist med lang erfaring fra bl.a. NRK P2. Han har tidligere gitt ut: Den lille filosofen (2007), Wenche Foss og Arne Næss – Nærkontakt (2004), Axel Jensen – Livet sett fra Nimbus (2002) og Våre verdier (1998).

«Dette er dynamitt! En tour de force!» – Pushwagner

ISBN 9788292863305
Pris: 198,–
Format: 17 x 24 cm
Innbundet, 62 sider.Publisert

i

,

av

Stikkord: