Low Moon & andre historier er en samling av fem frittstående tegneserier:
En hilsen fra Emily, Low Moon, &, Tidlig Film Noir og Du er her.

I denne boken viser Jason igjen sin mesterlige fortellerevne, der han med sitt særegne formspråk skaper innholdsrike og gripende fortellinger – preget av alvor såvel som humor. Jason er en av Norges mest betydningsfulle serieskapere og seriene hans er oversatt til elleve språk. Han har mottatt mange høythengende nasjonale og internasjonale utmerkelser, bl.a. Eisner Award, Harvey Award og Brageprisen. Det var prestisjefylte New York Times Magazine som i sin tid bestilte tittelhistorien Low Moon. Dermed kom han i selskap med berømte serieskapere som blant annet Chris Ware, Jaime Hernandez og Daniel Clowes.

ISBN 9788292863084
Pris: 298,–
Format: 16 x 21,5 cm
Innbundet, 216 sider.

ANMELDELSER OG OMTALE:

«Nok et mesterverk som holder internasjonalt nivå. Juryen kjenner ydmyk sjenanse over å skulle kommentere et arbeid som står så solid på egne ben.» – Visuelt-juryen 2010.

«Tittelhistorien … er en fantastisk liten lek med westernsjangerens fortellergrep. … Fem historier, med Jasons underfundige humor som drivkraft. – Mode Steinkjer, Dagsavisen.

«Jason viser igjen hvordan han mestrer det usagte, og hvordan han kan blande drama med slapstick uten å minske kraften til noen av dem. … Det er ikke vanskelig å være enig i at John Arne Sæterøy er en ener, ikke bare i Norge, men i verden. – Walter Wehus, BT.

«Dette er Jasons beste bok siden det internasjonale gjennombruddet. En novellesamling med fem historier, som krysser relasjonsdrama med gamle filmsjangre: western, stumfilm, science fiction, Hitchcock og filmnoir. Tittelhistorien tar oss med til en herlig anakronistisk westernby, hvor mennene duellerer i sjakk. Mest finurlig er likevel serien «&», om hvordan Helan møtte Halvan.» – Morten Harper, Dagens næringsliv

«De fem historiene er gjennomført i fargetone, hver for seg og sammen. Historiene er alvorlige og humoristiske, røffe og ømme. … For undertegnede, som i utgangspunktet ikke er en stor tegneserieleser, oppleves disse som engasjerende, vakre og underfundige. – Kirsti Grotmol, Numer.

«Med er både den absurde komikken og den menneskelige sårheten og desperasjonen som har kjennetegnet så mye av det han har laget, i likhet med filmreferansene, sjangerleken og den historiske stilbevisstheten. … Til sammen synes jeg fortellingene representerer et steg framover fra Jasons forrige og litt mer likegyldige utgivelse. – Kåre Bulie, Dagbladet.

OM JASON:

«One of the medium’s finest storytellers.» – Publishers Weekly

«Jason’s work deserves to be pored over, studied, and pondered. The beautifully simple art and wonderful storytelling are well worth any cost.» – www.comicsbulletin.com

«Jason’s confidence is justified, because “Low Moon” meets all its marks, delivering consistent entertainment. – Matt Dube, www.guttergeek.com

«Jason er blant Norges aller fremste serieskapere. I utlandet er han nærmest for en superstjerne å regne og hadde nylig på trykk en stripe i det høythengende New York Times Magazine. En ære få kan skryte på seg.» – Andreas Wang, OCX og Serieteket Deichmann.

ISBN Number:


Shipping:

Successfully Added Item To Shopping Cart!

To Checkout »