Lei av rosa er en fortelling om ei jente som liker mer enn bare «jenteting». Hun elsker sorte klær, dinosaurer og heisekraner, og er ikke engang redd for edderkopper.

For hvem har bestemt at rosa er for jenter og blått for gutter? Og hvem har bestemt at gutter ikke kan leke med dukker eller male blomster på lekebilene sine? Med slike spørsmål utfordrer hun omverdenen. Hun synes barn kan være ordentlige jenter og ordentlige gutter selv om det de liker best å leke med ikke passer med de voksne sine fordommer.

Dette er ikke bare en vakker og forfriskende bildebok, men også en appell til barn og voksne om å ikke la seg begrense av kjønnsrolleklisjéer. Den henvender seg like mye til gutter som til jenter, og vil også være velegnet som redskap for foreldre som ønsker å samtale med barn om kjønnsroller, mangfold og toleranse.

Oversatt fra fransk av Maren Ingeborg Hvamstad.

ISBN 9788292863138
Pris: 189,–
Format: 24,0 x 22,9 cm
Innbundet, 32 sider.

ANMELDELSER:

«Denne boka er et godt verktøy hvis man ønsker å snakke med barna om kjønnsroller og identitet. Budskapet er at man ikke bør la seg begrense av fordommer og fastgrodde kjønnsrollemønstre. Fine illustrasjoner er med på å gi en god og tankevekkende leseopplevelse.»
Elisabet Høye, Foreldre & Barn

ISBN Number:


Shipping:

Successfully Added Item To Shopping Cart!

To Checkout »