I over ti år har kunstneren Kari Steihaug samlet uferdige strikketøy. Hun har fått dem fra venner og kjente, fra loppemarkeder, og de har blitt sendt til henne fra fremmede og levert anonymt på utstillinger. Steihaug har også samlet historiene som ledsager strikketøyene – de rørende og de morsomme forklaringene på hvorfor noe som en gang skulle bli så fint, aldri ble ferdig.

Arkiv: De ufullendte er et innsamlings- og dokumentasjonsprosjekt om poesien i det uperfekte og om det å gi oppmerksomhet til noe mislykket og tapt. De uferdige strikketøyene er bærere og beholdere av tid og tanker, sorger og gleder, håp og drømmer. Historiene forteller bl.a. om en kjæreste som gjorde det slutt før den andre sokken ble ferdig, om barn som vokste fortere enn strikketøyet og om kompliserte prosjekter langt over strikkernes evne og ferdigheter. 

I boken er det også tekster av kunsthistoriker Jorunn Veiteberg og filosof Dag T. Andersson som belyser Steihaugs prosjekt og setter det inn i en større sammenheng.

ISBN 9788292863183
Pris: 298,–
Format: 21,0 x 29,7 cm
Mykbind, 168 sider.
Språk: Norsk og engelsk.

ISBN Number:


Shipping:

Successfully Added Item To Shopping Cart!

To Checkout »