ALLE SAMMEN TELLER / Kristin Roskifte

Hurra for at folk er forskjellige!
Dette er en morsom myldrebok der du kan telle mennesker, følge dem, føle med dem og se hvordan historiene deres flettes sammen. Her er det mange små og store hemmeligheter å oppdage i bildene for den som er nysgjerrig og har et skarpt blikk. Og ser du ordentlig godt etter, så finner du kanskje deg selv!

Rights sold: English (World), French, Italian, German, Dutch, Spanish (Europe/North America), Catalan, Czech, Polish, Slovak, Serbian, Simplified Chinese, Complex Chinese, Japanese, Korean, Swedish, Danish, Icelandic, Faroese, Finnish, Latvian, Persian, Russian, Ukrainian, Turkish, Georgian, Greek, Portuguese (Brazil), Northern Sami, Southern Sami, Lule Sami.

ISBN 9788292863800
Pris: 279,–
Format: 24,5 x 33,8 cm
Innbundet, 64 sider

 

VINNER AV NORDISK RÅDS BARNE- OG UNGDOMSBOKPRIS!

Juryen sa bl.a.: «Med Alle sammen teller lar Kristin Roskifte tekst og bilde inngå i en sammenheng som er annerledes og enestående innenfor tellebok- og myldretradisjonen. Det er et verk man kan lese mange ganger og hele tiden oppdage noe nytt.»

 

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN 2018!

Juryen uttalte: «Årets bildebok fra Kristin Roskifte er imponerende, ambisiøs og unik innenfor sin sjanger. På en brilljant måte kombinerer hun telle- og myldrebokformatet med en narrativ utvikling i bildene. Roskifte lar emosjonelle og eksistensielle spørsmål opptre i møte mellom tekst og bilde. Denne kombinasjonen varsles allerede på omslaget, der en stor menneskemengde demonstrerer for det som er bokas tittel: Alle sammen teller. Den henviser både til bokas sjanger og til tematikken den omhandler: menneskeheten. Det er et sjeldent detaljrikt galleri av mennesker vi får presentert, og forfatteren tar ingen snarveier. I hver illustrasjon plasseres menneskene i nye grupper og i et nytt miljø slik at det hele tiden oppstår nye handlinger og historier. Ved å la noen av figurene opptre i flere grupper skapes det gjenkjennelse og narrative linjer. Dette gjør det morsomt og variert for små og store å telle og lete etter kjente fjes, finne ut mer om dem og la seg overraske over hvordan fortellingene deres bindes sammen. I tillegg ansporer leken til større tanker av det grunnleggende slaget: Hva er sant? Hvor mye vet vi egentlig om hverandre? Tekstlinjene utvider denne eksistensielle undringen ved å plassere ideer og følelser hos figurene: “1000 mennesker… og ingen av dem vet helt sikkert hva som er meningen med livet”. Alle sammen teller er en uvanlig rik myldrebok med en sterk formidlingsevne.»

 

ANMELDELSER OG OMTALE:

«Kristin Roskifte lærer oss å telje så vi kan få visdom i hjartet. … Ideen er god, og gjennomføringa er kunstnarleg overtydande. … Boka kan lesast på tallause måtar, men bodskapen ligg fast. Menneskeverdet er som talrekkja: uendeleg.» – Janne Karin Støylen, Dag og Tid.

«Det er en sprudlende bok, og det er en bok som gjør deg i godt humør også, …» – Anne Cathrine Straume, NRK Radio.

«Kristin Roskifte har laget en bok som det nesten er umulig å legge fra seg. … Med «Alle sammen teller» har hun skapt et rom for den store samtalen om tilværelsens mysterier.» – Anne Cathrine Straume, NRK.

«Varm skildring av livets storhet i unik myldrebok.» – Morten Olsen Haugen, Aftenposten.

«Alle sammen teller er fargerik, varm og kompleks i all sin enkelhet.» – Walter Wehus, barnebokkritikk.no.

«Alle sammen teller vekker igjen disse følelsene av pirrende nysgjerrighet i møtet med en myldrebok» – Hannah Aukland, periskop.no.

«En åpen, leken og klok bok, som funker også som samtalestarter den ørtifjørtende gangen man setter igang med smårollingen på fanget.» – Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen.


Publisert

i

,

av

Stikkord: